11x bekende oude vaders

Stevie Wonder (64) is de laatste week flink in het nieuws. Zo was er het bericht dat hij mogelijk niet blind is. De aanleiding hiervoor? De manier waarop hij een microfoon ving tijdens een concert. Naast deze opmerkelijke roddel schijnt hij op zijn vierenzestigste weer vader te worden. En niet zomaar: vader van een drieling! Drie Wondertjes om naar uit te kijken…

Stevie Wonder Toekomt.nl later vader worden10 bekende oude vaders

Moeder natuur heeft het voor mannen makkelijker gemaakt om later vader te worden. Of ouder ouder, zo je wilt. Er zijn heel wat mannen die al eerder rond de pensioengerechtigde leeftijd koters kregen. Een greep uit die lijst, gesorteerd op leeftijd:

  1. Donald Trump, ondernemer, 62
  2. Julio Iglesias, zanger, 63
  3. Rod Stewart, zanger, 66
  4. Clint Eastwood, acteur, 66
  5. Larry King, presentator, 67
  6. Robert DeNiro, acteur, 68
  7. Luciano Pavarotti, operazanger, 68
  8. Rob de Nijs, zanger, 69
  9. George Lukas, filmregisseur, 69
  10. Charlie Chaplin, artiest, 73

Lang leve de oude vaders?

Het lijkt leuk en schattig, oud vader worden. Toch is het niet meteen aan te raden. Kinderen van oude vaders hebben een grotere kans op medische problemen. Die problemen zijn niet gering: denk aan ADHD, schizofrenie en depressies. Het kind zal ook minder lang kunnen genieten van de aanwezigheid van zijn vader. Aan de andere kant hebben oude vaders meestal meer tijd voor hun kind. Ook financieel hebben ze het vaak goed voor elkaar. En is er dan helemaal geen medisch voordeel? Mogelijk toch wel. Uit onderzoek zou blijken dat kinderen met een oudere vader langer leven. Laten we hopen dat Stevie – en de andere bekende oude vaders – nog lang van hun kinderen kunnen genieten.


Foto Cliff, CC 2.0