Beatles, Dylan, Springfield en meer: 100x jaren 60

Toekomt.nl heeft 100 songs uit de sixties gebundeld. Luisteren? Klik hier voor 100x jaren zestig (Gratis via Spotify).

Rock-‘n-Roll

Er zijn weinig muziekdecennia zo turbulent als de jaren ’60. Het begint relatief rustig met de rock-‘n-roll van Cliff Richard & The Shadows. Het duurt niet lang voordat de beatmuziek zich verder ontwikkelt. Engeland en Amerika lopen hierbij voorop. Bands als The Rolling Stones, The Beatles en The Who zijn ook nu nog razendpopulair.

Toekomst - afspeellijst jaren zestig, playlist sixtiesFolk en protest

Ook folkmuziek komt op. Met name het tweestemmige geluid van Simon & Garfunkel is erg populair. Sociale thema’s worden ook niet geschuwd. Zangers als Boby Dylan inspireren Boudewijn de Groot met protestsongs als The Times They Are A-Changin’ (Door De Groot gezongen als ‘Er komen andere tijden’).

Meer melodie

Naast de sound en de teksten wordt ook de melodieuze popmuziek niet geschuwd. Van grote invloed hierop is Burt Bacharach. Naast zijn eigen repertoire schrijft hij veel songs voor onder anderen Dusty Springfield.

100 songs gratis luisteren?

Dat kan! Gratis, via Spotify. Klik hier voor 100x jaren 60. Welk nummer moet hier absoluut nog in? En welke moet er wat jou betreft uit? Laat het ons hieronder weten of twitter @Toekomt.nl.