De Youngsters: Mathilde Boom

De Youngsters, wat of wie zijn dat? Volgens documentairemaakster Anne Dijkhorst zijn het ‘de hipsters onder de ouderen’. Als je de documentaire ziet lijkt dat te kloppen. De vorige week uitgezonden documentaire schetst een beeld van ouderen die zich niet door leeftijd laten leiden. Toekomt sprak Youngster Mathilde Boom en vroeg haar naar haar ervaringen.

Mathilde Boom - De Youngsters - Toekomt.nlPositieve reacties

De documentaire De Youngsters is een vervolg op het bijbehorende boek. Drie van de dertig zestigers geven een extra inkijkje in hun leven. Mathilde Boom (70) is één van die mensen. Ze vond het een prachtige ervaring vertelde ze ons: “Het was spannend, maar ook erg leuk. Gelukkig stelde Anne mij erg op mijn gemak. Mensen spreken me aan op straat. Ik krijg alleen maar positieve reacties. Ze vinden het leuk dat ik zo open ben geweest; hoe ik dagelijkse dingen tot een kunst heb verheven.”

“Ik kan anderen niet zeggen
hoe zij het moeten doen”

Allemaal Youngster?

Of iedereen nu haar stijl moet volgen… Mathilde heeft hier een duidelijke mening over: “Ik ben altijd excentriek geweest. Ik heb mijn eigen stijl, en vind het fijn hoe ik in het leven sta. Ik doe het op mijn manier. Ik kan anderen niet zeggen hoe zij het moeten doen. Het is in mijn ogen erg belangrijk dat jij en je geliefden je goed voelen. Het heeft mij veel tijd gekost om me uit een benard huwelijk te ontworstelen. Gelukkig ligt die periode lang achter me. Ik heb veel vrienden. Ook [documentairemaakster] Anne is een heel dierbare vriendin van me geworden.”

Zelf een verhaal?

Vind je jezelf een Youngster, of juist helemaal niet? Ben je stiekem jaloers op Mathildes stijl? Of heb je zelf een mooi verhaal? Laat het weten in de reacties onder dit bericht, of mail redactie@toekomt.nl.

Wil je de documentaire De Youngsters met Mathilde erin (nog) een keer zien? Bekijk ‘m hieronder.


Foto met dank aan Mathilde Boom