Het allegaartje dat 50PlusBeurs heet

De 50PlusBeurs. Toekomt.nl was aanwezig en vraagt zich wat er zo specifiek 50+ aan die beurs is. Ja, er zijn een paar stands die specifiek voor ouderen zijn. Maar dat zijn stands waar de jongere oudere ver vandaan wil blijven. Die heeft veelal geen behoefte aan rollators, scootmobielen, steunkousen en bedden met lampjes en een trilfunctie zodat je ’s nachts minder ziek wordt.

50PlusBeurs: voor wie?
Verder was het eigenlijk vooral beurs voor…ja, voor wie eigenlijk? Mensen op zoek naar levensinspiratie? Vakantie? Een nieuwe auto? Er waren stands met instantsoepen, Peugeot, Renault, Nissan, Dacia. De Veteranendag was er, maar ook restaurants, schoenen, jassen, dassen en tassen. Den Haag City Marketing, kinderspeelgoed, boeken en truien. Modeltreinen en fietsen. Vakantiehuisjes, tweede huisjes, woninginrichting en kookspullen. En Omroep Max. Die natuurlijk ook. De meeste stands hadden op elke willekeurige lifestylebeurs kunnen staan.

Half Nederland 50+
En misschien is dat juist wel de bedoeling. Geef die bedrijven eens ongelijk. Half Nederland is binnenkort ouder dan 50. De producten van de standhouders zijn voor iedereen. Waar gaat het dan om? De massa. Deze beurs biedt een massa mensen op één plek die jouw product zouden kunnen gebruiken. Kassa!

De beurs werd daardoor een allegaartje aan stands. Een allegaartje aan dingen die gekocht konden worden. Maar met oud zijn had het weinig te maken. En ach, misschien is dat eigenlijk wel goed. Want wie wil er nu als oud weggezet worden?


Eduard (36) werkte voor radio, tv, krant en magazines. Soms voelt hij zich een jonge ziel  in een oud lichaam; soms andersom. Hoe het ook zij: schrijven maakt hem blij.