Jij met pensioen, je seksleven niet

Dat je relatie niet meer zo dartel is als vroeger, oké. Maar dat betekent niet dat je het zo moet laten. Juist niet! Toekomt geeft je houtblokken om het smeulende vuurtje weer laaiend te krijgen.

1. Ga terug naar vroegerRoos, erotiek, seks, Toekomt

Vroeger… wat je wel niet deed om je partner te veroveren. Steek je er nog steeds die moeite in? Nee? Dan valt er veel te winnen! Kleed je of maak je op zoals je vroeger deed. Ga lekker chique uit eten, of maak zelf een verrassingsmaaltijd. Dans samen weer eens op jullie muziek. Zorg dat thuis de (slaap)kamer versierd is met kaarslicht en rozen. Het is niet alleen het oude gevoel terugkrijgen. Het idee dat je moeite doet voor de ander is al enorm aantrekkelijk.

2. Geef je over aan de traditionele man-vrouwrol

Gelijke rechten tussen man en vrouw: natuurlijk. Maar dat betekent niet dat jullie hetzelfde zijn. Zet jullie verschillen wat dikker aan. Neem als man zelfverzekerd het initiatief. Denk hierbij meer aan een stoere James Bond dan aan een botte Neanderhaler. Dat wil niet zeggen dat mannen altijd het initiatief moeten nemen, dames. Verleid hem weer eens in mooie, nieuwe lingerie. De seks hoeft niet altijd uitgebreid. Een vluggertje op zijn tijd moet geen probleem zijn als jullie beiden zin hebben.

“Denk meer aan een stoere James Bond
dan aan een botte Neanderhaler”

 3. Seks is een spel

Seks moet plezierig zijn. Toch ontbreekt de speelsheid vaak. Bouw de spanning op. Leg overdag een prikkelend briefje weg voor je partner. Zoen en streel elkaar een paar keer per dag. Spreek af dat jullie elkaar pas aan mogen raken op een afgesproken moment. Ontdek welke zaken jullie plezier daarbij kunnen verhogen. Dat kunnen seksspeeltjes zijn, maar ook ijsblokjes of champagne.

“De zin is vaak ver te zoeken na een lange dag”

4. Erotiek begint al buiten

Elf uur ’s avonds, zullen we? Ehm… De zin is vaak ver te zoeken na een lange dag. Zorg dat je al eerder in de stemming komt. Date je partner eens in een café en doe alsof je elkaar nooit eerder hebt gezien. Ben je op een feestje? Flirt stiekem met elkaar. Flirten kan ook als je elkaar die dag niet of nauwelijks ziet. Laat weten dat je naar de ander verlangt door een berichtje te sturen. Stop een spannend briefje in zijn of haar agenda. En verras je partner zo nu en dan door een kaart of cadeau naar het werk of huis te sturen.


Foto Susanne Nilsson, bewerkt, CC 2.0