Kip koken: Kip Curry Hollandaise

Kip zou het meest veelzijdige stukje vlees zijn. Het zit dan ook in ontelbaar veel gerechten. Kip bakken in oven of pan is veruit het meest gebruikelijk. Maar het kan veelzijdiger! Ontdek hoe lekker stomen, koken en roken is.


Kip koken

Kip Curry Hollandaise, recept voor 2 x 2 personen

Mag eigenlijk geen curry heten, maar daarom niet minder lekker

Ingrediënten:
– 400 gram rijst
– 500 gram kip in reepjes
– 300 ml water
– 1 of 2 eetlepels Thaise currypasta
– 200 ml kokosmelk
– 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
– 1 blik tomatenblokjes
– 500 – 1000 gram groente naar keuze; toppers:

  • zoete aardappel
  • broccoli
  • champignons
  • aubergine
  • doperwtjes
  • mais

Kip Curry, kip koken, gerecht met kip en groenten.

Bereiding:
1. Kook de rijst apart volgens de verpakking
2. Doe het water en de currypasta in een grote(!) pan
3. Trek of knip de kip in reepjes, en leg ze in het water
4. Voeg harde groente als aardappelblokjes en broccoli toe als het water kookt. Deksel erop, af en toe roeren
5. Voeg na vijf minuten de tomatenblokjes, kokosmelk en andere groenten toe. Laat de curry 10 minuten pruttelen op middenlaag vuur. Deksel erop, af en toe roeren
6. Schep de afgegoten rijst erbij en roer goed door.
7. Serveer met verse koriander

Tip:
Meer maken is makkelijk én makkelijk te bewaren!

Meer kip?
Stomen / Roken


Foto bewerkt, copyright Lynn Dombrowski, flickr, CC3.0