Kip roken: Gerookte Barbekip

Kip zou het meest veelzijdige stukje vlees zijn. Het zit dan ook in ontelbaar veel gerechten. Kip bakken in oven of pan is veruit het meest gebruikelijk. Maar het kan veelzijdiger! Ontdek hoe lekker stomen, koken en roken is.


Kip roken

Gerookte Barbekip voor 2 x 2 personen

Wat meer werk, maar heerlijk

Ingrediënten:
– 500 gram hele kipfilet
– 1 liter water
– 150 gram zout
– ½ eetlepel kruidnagels
– 1 eetlepel peperkorrels
– 2 laurierblaadjes
– 300 gram hickory rookhout

Barbecue bbq kogelbarbecue

Bereiding:
1. Kook de kruiden in 1 liter water
2. Laat de kipfilet minimaal een half uur marineren
3. Dep de kip droog laat ze rusten in de koelkast
4. Wel het rookhout in een bakje water
5. Stook een stuk of zes briketten aan de zijkanten van je barbecue.
6. Sluit de barbecue af, maar houd de luchtgaten open
7. Vul de briketten aan na een half uur, en leg een stuk aluminiumfolie met het rookhout erop.
8. Leg er extra rookhout bij als het roken stopt.
9. Leg de kip op aluminiumfolie midden op de barbecue, dus niet boven de briketten
10. Rook de kip met het deksel op de barbecue, op ongeveer 100 graden voor zo’n 2,5 uur.

Tip:
Serveer de kip koud. Barbecuetips? Niels legt indirect barbecueën piekfijn uit.


Foto bewerkt, copyright Owen Kelly/Lightfusegetaway, CC3.0