Kip zou het meest veelzijdige stukje vlees zijn. Het zit dan ook in ontelbaar veel gerechten. Kip bakken in oven of pan is veruit het meest gebruikelijk. Maar het kan veelzijdiger! Ontdek hoe lekker stomen, koken en roken is.
Kip stomen
Kip Citroen voor 2 personen
Mager bereidde kip als gezonde maaltijdbasis
Ingrediënten:
– 250 gram kip
– 200 ml water
– 1 citroen
– Peper
– Zout
Bereiding:
1. Snijd de kip in blokjes
2. Pers de citroen uit, en voeg peper en zout aan het sap toe
3. Marineer de blokjes kip 15 minuten in het sap
4. Bedek de bodem van een stoommandje (roestvrijstaal of bamboe) eventueel met bakpapier. Prik gaatjes in het bakpapier
5. Breng het water aan de kook in een pan
6. Hang het mandje in de pan, en laat 15 minuten stomen
Tip:
Serveer met beetgare broccoli, chilisaus en basmati-rijst!
Foto bewerkt, copyright Larry Hoffman, flickr, CC2.0