Krenten/pap: Catfish

Het aanbod op tv en radio is enorm. Waarvoor zetten wij de tv of radio voor aan? Toekomt haalt de krenten uit de pap.


Wat: Catfish: the tv show
Waar: NPO 3
Wanneer: vrijdag 19 september 2014, 19:40 – 20:30
Terugkijkenklik hier voor de laatste aflevering


Internetdaten wordt steeds normaler. Een wildvreemde kan ineens ontzettend dichtbij lijken. Hoe vertrouwd het soms ook voelt, dat gevoel is niet altijd terecht.

Internetdaten
Catfish laat je kennismaken met mensen die internetdaten. Probleem: ze hebben de ander nog niet in het echt gezien. En dat terwijl ze elkaar vaak al jaren kennen. Of dénken te kennen.

Leugens
Programmamaker Nev is zelf ooit hoteldebotel geweest op een internetdate. Die bleek achteraf niet te bestaan. Dat kwam hard aan. Het leverde hem wel een schat aan ervaring op. En een geweldig tv-format.

Nev Schulman

Programmamaker Nev Schulman // foto: twitter @NevSchulman

Relatiecheck
Samen met cameraman Max helpt hij mensen die willen weten hoe het nu echt zit met hun relatie. Vanavond is dat oorlogsveteraan Anthony, die zijn hart al tijden lucht bij Marq. Maar is Marq wie hij zegt te zijn?

Integer
Catfish werd oorspronkelijk uitgezonden op MTV. In tegenstelling tot veel andere MTV-programma’s is de serie opvallend rustig en integer gemaakt. Fijn is ook dat de afleveringen afgebakend zijn: per keer wordt één relatie tegen het licht gehouden. Omdat internetdaten niet meer alleen is voorbehouden aan jongeren, is het herkenbaar voor elke leeftijdsgroep. Geen wonder dus dat de publieke omroep het programma heeft aangeschaft.