“Langer doorwerken vraagt om werk dat beter bij je past”

Dorinde Brands, duurzame inzetbaarheid, pensioen, werken, doorwerken

Dorinde Brands

Jarenlang was ouderenverlof en pensioen op je 65e een gegeven. Nu is dat afgeschaft. Dat hadden we vijftien jaar terug niet verwacht. Naast financiële consequenties heeft het ook gevolgen voor ons werk. Dorinde Brands: “Het is niet vanzelfsprekend dat we op latere leeftijd hetzelfde werk op dezelfde manier blijven doen. De knop moet om, bij bedrijven en werknemers. Wil je werknemers op latere leeftijd flexibel houden? Dan moet je flexibiliteit al op jongere leeftijd stimuleren.”

“Realiseer je wat werkt voor jou”

Meer werken

We hebben minder verlof en moeten langer doorwerken. Brands: “Dat is niet makkelijk. Het is vervelend afstand te moeten doen van verworvenheden. Neem verlofdagen. Het komt voor bij overgangsregelingen dat je maar drie dagen te laat geboren hoeft te zijn, en je hebt er geen recht meer op. Dat is erg zuur. Een voordeel vind ik dat je gedwongen wordt na te denken over je rol binnen het bedrijf. En bedrijven over hoe ze hun mensen op een goede manier door kunnen laten werken.”

Geen keurslijf

“Wil je dat mensen op een positieve manier langer blijven werken? Dan moet je als bedrijf beter rekening met ze houden. Als werknemer zelf moet je je ook realiseren wat werkt voor jou. Denk aan verlof op de voor jou belangrijke momenten. Werken op jouw manier, in plaats van door middel van verplichte schema’s. Hulpmiddelen die je werk fysiek makkelijker maken. Of werktijden die bij jouw leefstijl passen. Waarom een keurslijf? Als jij meer motivatie hebt, is dat ook beter voor het bedrijf. Er zijn meerdere wegen naar Rome.”

“Er zijn meerdere wegen naar Rome”

Flexibele geest

“Het doel is gezond blijven, gemotiveerd zijn en plezier hebben. Dat kan zelfs betekenen dat een andere functie beter bij je past. Of een ander bedrijf. Veel werknemers vinden dat heel eng. Ze zijn overtuigd dat ze niets anders kunnen. Wees niet te star: zeker op latere leeftijd kun je door je ervaring best de juiste persoon zijn, ook al heb je niet het juiste papiertje. Een nieuwe stap maken lijkt eng, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Als jij gewend bent aan veranderende werkomstandigheden wordt veranderen makkelijker. Zit je beter op je plek? Dan zit je beter in je vel.”


Kijk hoe BMW rekening houdt met ouder wordende werknemers.


Dorinde Brands is Adviseur duurzame inzetbaarheid bij Montae. Contact? Twitter @DorindeBrands