Neil Diamond schittert weer eens

De inmiddels 73-jarige Neil Diamond heeft dit jaar zijn nieuwe album Melody Road uitgebracht. Niet dat hij nieuw materiaal nodig had voor zijn op handen zijnde wereldtournee: het oeuvre van Diamond is enorm. Wél is het voor het eerst in jaren weer een goeie plaat. Vanwege het succes heeft Ziggo Dome een extra concert ingepland.

Tussen kunst en kitschNeil Diamond, Melody Road, Ziggo Dome, Toekomt.nl

In 2005 bracht Diamond zijn laatste goede album uit, Home Before Dark. Kenmerkend was de voor Diamond minimalistische instrumentatie. Op Melody Road zijn weer meer strijkers te horen. Daar is op zich niks tegen, al schuurt het soms tegen de randen van kitsch aan. Ondanks dat is het een plaat waar hij trots op mag zijn. Pareltjes zijn Alone at the Ball, The Art of Love en Something Blue. Luister het album gratis via Spotify: Neil Diamond – Melody Road.

Neil Diamond zien schitteren?

Het extra concert vindt plaats op zaterdag 27 juni 2015. Twee dagen eerder is hij ook te bewonderen in het Amsterdamse poppodium. Een kaartje voor Neil Diamond kopen voor jezelf of je geliefde? Een gewone zitplaats is er vanaf € 53,90. Een hotticket kost € 215. Daarvoor krijg je onder meer € 10 aan consumptiemunten, een officieel merchandise-item en VIP-check-in. Tickets kopen? Het extra concert gaat donderdag 6 november vanaf 10.00 in de voorverkoop via Ticketmaster.nl.


Foto Eva Rinaldi, CC 2.0