Poëzie van Nobelprijswinnaar Szymborska komt tot leven

Zondag 9 november aanstaande komt het werk van Wislawa Szymborska weer tot leven. Actrice Olga Zuiderhoek (68) leest uit het werk van deze Poolse Nobelprijswinnares. Het Amsterdamse De Nieuwe Liefde vormt het decor.

Szymborska Toekomt.nlIronie

De kieskeurige Szymborska heeft een relatief beperkt oeuvre. “Ik heb een prullenbak in huis”, vertelde ze een Poolse journalist ooit. Dit gevoel voor humor kenmerkt het werk van de in 2012 overleden poëet. In haar gedichten weet ze vaak zware onderwerpen luchtiger te brengen.

Olga Zuiderhoek

Haar werk wordt voorgedragen door Olga Zuiderhoek. Deze actrice verwierf bekendheid door de film Turks Fruit. Daarnaast speelde ze onder meer in Ja Zuster, Nee Zuster, Süskind en talloze televisieseries als Keyzer & De Boer Advocaten en het momenteel razendpopulaire Penoza.

Compleet programma

Het programma begint om 16.00 en duurt anderhalf uur. Naast de gedichten van Szymborska draagt dichter Ellen Deckwitz een column voor en speelt virtuoos Mike Fentross luit. Bekijk het volledige programma of de routebeschrijving. Entree is € 12,50. Verhinderd of gratis kijken? Dat kan online via DNL TV.


Foto Chancellary of the President of Poland, Wikimedia Commons