Recept voor chutney met courgette en tomaten

Vorige week kon je aan de slag met Claudia Kuykens recept voor tomatentapenade. Deze week het tweede van haar hand: een recept voor chutney! Van drogen naar inmaken dus.  Hier lees je terug waarom Claudia aan eten conserveren begon. Al gelezen? Dan snel aan de slag met deze overheerlijke courgette-tomatenchutney!

Ingredi√ęnten:¬†

500 milliliter witte wijnazijn

400 gram bruine suiker

300 milliliter water

0,5 theelepel koriander

0,5 theelepel komijn

0,5 theelepel gember

2 theelepels mosterdzaad

1 theelepel zout

1 kaneelstokje

4 uien

1 kilo courgette

1 kilo tomaten

4 appels

beetje citroensap

300 gram rozijnen

Bereiding:

Snij de uien en tomaten in kleine stukken. Snij de courgettes in smalle ringen.

Doe wat citroensap in een kom, schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukken. Voeg de appels toe aan de kom met citroensap.

Neem een grote kookpot en voeg de azijn, het water, de suiker en de kruiden toe. Breng het azijnmengsel aan de kook en roer totdat de suiker opgelost is. ‚Ä®Voeg dan alle andere ingredi√ęnten toe.¬†Breng de chutney aan de kook en laat deze, zonder deksel, een klein¬†uur op een redelijk vuurtje koken tot de chutney ingedikt is.

Steriliseer ondertussen de jampotten. Dit kan je doen in de oven op 100 graden gedurende 20 minuten of zet de jampotten 5 minuten in een grote pan met kokend water. Schep de chutney in de jampotten met behulp van een trechter.

Sluit de jampotten af, zet ze of de kop gedurende 5 minuten, draai ze terug en laat de chutney minstens 3 weken trekken voordat je de jampotten opent.


Lees hier het interview met Claudia // Lees hier het recept voor tomatentapenade


Wat vond je van dit recept voor chutney? Zelf een variant of een ander lekker recept? Laat het hieronder weten!¬†Wil je¬†meer weten over inmaken (wecken) en drogen? Bezoek Claudia’s website WECKENonline.eu