Recept voor tomatentapenade

Wecken en drogen is hobby én werk voor Claudia Kuyken. Het conserveren van eten is niet alleen praktisch, het is ook leuk. Je moet er daarna wel iets lekkers van maken. Geen paniek: recepten genoeg, want Claudia experimenteert erop los voor haar boek Koken met gedroogd voedsel. Alleen de lekkerste recepten komen erin. Op Toekomt.nl onthult ze alvast een eenvoudig maar heerlijk recept voor tomatentapenade!

Claudia Kuyken, wecken en drogen, Toekomt.nlIngredi√ęnten:

50 gram gedroogde tomaten

25 gram kappertjes

65 gram groene olijven (zonder pit)

3 knoflookteentjes

1 theelepel mosterd

1 theelepel citroensap

100 ml olijfolie

Drogen:

Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur en plaatst een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven het vocht kwijt kan. Droog de tomaten totdat ze volledig droog zijn. Heb je een voedseldroger? Droog de tomaten in een voedseldroger op 52 graden; 8 tot 12 uur.

Bereiding:

Laat de gedroogde tomaten gedurende 1 uur wellen in een beetje water.‚Ä® Neem een keukenmachine of blender en voeg alle ingredi√ęnten, behalve de olijfolie, toe.‚Ä® Mix op een gemiddelde snelheid totdat je de consistentie van een tapenade krijgt.‚Ä® Schep de tapenade in een kom en voeg de olijfolie toe.‚Ä® Roer de olie goed door de tapenade.‚Ä® Laat de tomatentapenade 1 uur rusten in de koelkast, en genieten maar!


Lees hier het interview met Claudia // Lees hier het recept voor chutney met courgette en tomaten