Second Home Beurs: 4x kunst (ook voor je eerste huis)

Kunst maak het leven mooier. Toekomt.nl was op de Second Home Beurs, en sprak daar met kunstenaars in vier verschillende disciplines: beelden, foto’s, collages en schilderijen. Welke spreekt je het meest aan?

1. Beelden – Ina Marcus

Ina Marcus maakt breekbare beelden van mensen. Door de slanke vorm van is dit zowel letterlijk als figuurlijk waar. Ze geeft deze breekbaarheid wel altijd een stevige, natuurstenen voet.

2. Foto’s – Ben Christiani

Ben Christiani alias Christypicture houdt van observeren. Ver weg, maar ook dichtbij: “Je moet je mooiste foto in je achtertuin kunnen maken”. Zijn fascinatie: de mogelijkheden van digitale bewerking. Elke foto is een kunststuk op zich.

Second Home Beurs, Toekomt.nl, kunst - Vogelvrouw Vandenbor

Vogelvrouw van Vandenbor

3. Collages – Truce Visse-Schmitz

Truce Visse-Schmitz legt haar levenservaringen in haar collages. “Elke collage is weer een uitdaging om chaos te ordenen en in balans te brengen. Het is spelen met papier, vorm en kleur waardoor er een eenheid ontstaat tussen fantasie en werkelijkheid”. Ze kiest hierbij niet voor de makkelijker weg: ze verzamelt en gebruikt alleen hoogwaardig gedrukte foto’s.

4. Schilderijen – Cynthia Vandenbor

Cynthia Vandenbor heeft zich toegelegd op het schilderen van vogelvrouwen. “Mijn vrouwen begeven zich op de grens van vogel en vrouw. Ik gebruik daarvoor vaak de ooievaar vanwege de prachtige, bijna opgemaakte ooglijnen.”. Dat absurdisme zorgt voor spannende schilderijen waar je naar blijft kijken.


Meer weten? Klik op de naam van de kunstenaar voor de website.