Tijdreizen door Yosemite Park

Yosemite HD II from Project Yosemite on Vimeo.

Prachtige beelden van Amerikaans natuurschoon. Colin Delehanty en Sheldon Neill van Project Yosemite legden hun reis door Yosemite Park vast. Ze gebruikten hiervoor de techniek time-lapse, wat fantastische beelden opleverde.

Time-lapse

De techniek achter time-lapse is even simpel als doeltreffend. De beelden worden langzamer geschoten dan ze worden afgespeeld. Daardoor lijkt het of je naar een versnelde film kijkt. Zo zie je dingen die je normaal te langzaam gaan om te zien, als het draaien van de aarde.

Yosemite Park, timelapse, reizen

Andere planeet

Dalehanty en Neill: “Het leek of we die avond op een andere planeet waren. De gladde, granieten grond onder onze voeten, en de eindeloze ruimte die boven ons hoofd draaide. De zonsopkomst voelde als de eerste échte die we ooit hadden gezien. Op dat moment besloten we die ervaring op te nemen om te kunnen delen”. Nou jongens, wij kunnen alleen maar ‘dankjewel’ zeggen!

Yosemite Park

Yosemite Park is met 3000 vierkante kilometer net wat groter dan de provincie Zuid-Holland. Het is er wel een stuk rustiger: het is voor bijna 95% beschermd wildgebied. Wil je meer informatie over het park, kijk op de website of ga naar de site van Project Yosemite.


Foto bewerkt, copyright Dhilung Kirat, flickr, CC2.0